facebook

В українських школярів погіршилися результати навчання: з яких предметів знання просіли найбільше

В українських школярів погіршилися результати навчання: з яких предметів знання просіли найбільше

Українські вчителі базової школи вказали на те, що в учнів погіршилися результати навчання. Зокрема, в порівнянні з минулим роком, найбільша різниця спостерігається з української мови. Цього року про недостатній рівень знань вказали 53% педагогів, тоді як минулоріч показники були на рівні 48%.

З української літератури про зниження знань зазначили 50% вчителів, проти 44% минулого року. Про це стало відомо з результатів дослідження “Освіта під час війни”, яке оприлюднила Державна служба якості освіти на офіційному сайті.

Водночас, про зниження показників повідомили педагоги:

  • з фізики 49% – проти 40% минулоріч;
  • з хімії – 49%, проти 36%;
  • з географії – 44%, проти 32%;
  • з біології – 44% проти 35%.

Крім того, вчителі повідомили і про погіршення результатів з предметів, які є обовʼязковими для проходження вступних іспитів. Зокрема, про зниження успішності вказали:

  • з математики (алгебра, геометрія) – 59% педагогів,
  • української мови – 53%,
  • іноземної мови – 51%,
  • української літератури – 50%,
  • фізики – 49%,
  • історії України – 43%.

Проте, з історії України на 4% більше педагогів, порівнюючи з минулим навчальним роком, вказують на покращення результатів, з математики (алгебра, геометрія) – на 3%, з іноземної мови – на 2%.

Чтайте також:  Патріотичне виховання, вивчення англійської та безпека: МОН надало рекомендації щодо освітнього процесу в дитсадках

Про погіршення результатів навчання зазначає практично однакова кількість вчителів у селах і містах. 37% педагогів у селах та 36% у містах вказують, що результати учнів знизились з іноземної мови, по 35% – з української мови, по 34% – з математики, 32% – з літературного читання (у містах – 35%).

Натомість збільшилася кількість вчителів початкової школи у містах, які зафіксували, що результати навчання школярів з інформатики покращилися. Цьогоріч так вважають 36% опитаних вчителів, проти 24% у минулому році.

Кількість педагогів у містах, які зазначають, що результати навчання учнів з літературного читання погіршилися майже не змінилася: 36% минулого та 35% цього навчального року.

У селах, навпаки, вчителі вважають, що результати з літературного читання покращилися – 35% на противагу 26% минулоріч.

З мистецтва, дизайну і технологій, а також фізкультури показники не змінились.

Джерело.


Повернутись вверх