facebook

Чи можуть директор школи і його заступники працювати дистанційно: роз’яснення юрист

Чи можуть директор школи і його заступники працювати дистанційно: роз’яснення юрист

Якщо заклад освіти працює у дистанційному форматі, то скористатися цим правом можуть також і директор школи разом із заступниками. Така форма праці передбачає виконання своїх обовʼязків поза робочим приміщенням у будь-як

“Згідно із законодавством, дистанційна робота – це “форма організації праці, за якої робота виконується працівником поза робочими приміщеннями чи територією власника або уповноваженого ним органу, у будь-якому місці за вибором працівника та з використанням інформаційно-комунікаційних технологій”. Про це йдеться в статті 602 Кодексу Законів про працю України”, – пояснює Бондаренко.

Він додає, що документи не містять чіткого переліку посад і робіт, які можна виконувати дистанційно. За словами експерта, роботодавець у кожному окремому випадку оцінює таку можливість.

Водночас, у разі виникнення загрози збройної агресії, надзвичайної ситуації тощо, дистанційна робота може впроваджуватися наказом роботодавця без обовʼязкового укладення трудового договору про це.

Крім того, згідно з законом, працівникам, які були змушені змінити місце проживання через повномасштабну війну Росії проти України, держава гарантує збереження місця роботи, середнього заробітку, стипендій тощо. Водночас юрист запевняє, що жодним документом не передбачено, де саме має перебувати працівник – в Україні чи за її межами.

Чтайте також:  Усі школи України з вересня 2024 року зобов'язані дотримуватись норм нового правопису – МОН

Джерело.


Повернутись вверх