facebook

Освітній омбудсмен: зміст освіти не відповідає вимогам сучасного світу

Освітній омбудсмен: зміст освіти не відповідає вимогам сучасного світу

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов розповів про головні проблеми української шкільної освіти, які оголилися після жорсткого карантину і запровадженого дистанційного. Про це омбудсмен розповів в інтерв’ю «Главкому».

За словами Сергія Горбачова, служба освітнього омбудсмена провела опитування після першого місяця карантину і виділила три головні проблеми.

«Перше – технічне забезпечення. Якісний інтернет, сучасна техніка, яка дозволяє використовувати можливості цифрових технологій. Цього дуже не вистачає. Друге – зміст освіти. Наразі учні перенавантажені купою другорядної розпорошеної інформації з багатьох предметів, яка просто забирає ресурс пам’яті і не дозволяє створити цілісну картину світу. На жаль, наразі зміст освіти не відповідає вимогам сучасного світу. З цим треба працювати», – визнає омбудсмен.

Також, Сергій Горбачов звертає увагу на психоемоційну неготовність до дистанційного навчання.

«Виявилося, що ані діти, ані вчителі, ані батьки були не готові до таких викликів. І це цілком очікувано, бо, на мій погляд, мало уваги приділяється питанням мотивації навчання, формування ціннісного ставлення до знань, до опанування компетенціями. А в умовах карантину ці проблеми просто загострилися і все суспільство побачило те, що освітяни бачили вже давно», – зазначає омбудсмен.

Чтайте також:  За яких умов можна призупинити дію трудового договору?

Нагадаємо, упродовж 2021 року зарплати освітян порівняно із серпнем 2020 року збільшаться майже на 30%. Відповідні кошти вже закладені до проєкту Державного бюджету України на 2021 рік. Про це повідомив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Джерело.


Повернутись вверх