facebook

У МОН роз’яснили як діти навчатимуться в школах

У МОН роз’яснили як діти навчатимуться в школах
У МОН розповіли про глобальні зміни для школярів
У світлі обговорень Проекту наказу №850 “Про затвердження Порядку та умов здобуття загальної середньої освіти в комунальних закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні” у телеграм-каналі МОН поспішили дати пояснення , що таки відбуватиметься в українських школах уже з нового навчального року

У МОН нагадали, що обговорювати документ поки що немає необхідності, оскільки Наказ ще не затверджений і перебуває на стадії доопрацювання та вдосконалення. Для цього в Міністерстві поки що збирають дані та пропозиції у кожному з регіонів. Тільки після погодження з ОВА до документу внесуть необхідні зміни та затвердять його.

У Міносвіти націлені на те, щоб повернути якнайбільше школярів до навчання у форматі офлайн, та надати якісне дистанційне навчання для учнів, які не можуть навчатися очно, що є одним із інструментів комплексної політики “Школа офлайн”.

“Спільно зі Службою зайнятості України ми працюємо над рішеннями щодо підтримки вчителів: створенням кадрового резерву для деокупованих територій, єдиним порталом вакансій, плануємо індивідуальний супровід кар’єрними консультантами. Також працюємо над будівництвом укриттів у школах та забезпеченням шкіл автобусами”, – пояснили у МОН.

Чтайте також:  Патріотичне виховання, вивчення англійської та безпека: МОН надало рекомендації щодо освітнього процесу в дитсадках

Таким чином, у відомстві створюють умови для надання якісної освіти школярам “з урахуванням індивідуальних потреб кожної з категорій учнів”. Для цього, стверджують у МОН, необхідні відповідні рішення та підтримка громад на кожному етапі змін, які впроваджує влада у сфері освіти.

Джерело.


Повернутись вверх