facebook

Коли і якої тривалості надається щорічна відпустка педагогу, щойно прийнятому на посаду?

Коли і якої тривалості надається щорічна відпустка педагогу, щойно прийнятому на посаду?

Відповідно до ч. 5 ст. 10 Закону України «Про відпустки» право працівника на щорічні основну та додаткові відпустки повної тривалості у перший рік роботи настає після закінчення шести місяців безперервної роботи на даному підприємстві.

Відповідно до ч. 15 ст. 10 Закону України «Про відпустки» керівним, ПЕДАГОГІЧНИМ, науковим, науково-педагогічним працівникам, спеціалістам навчальних закладів щорічні відпустки повної тривалості У ПЕРШИЙ та наступні робочі роки надаються у період літніх канікул НЕЗАЛЕЖНО ВІД ЧАСУ ПРИЙНЯТТЯ ЇХ НА РОБОТУ.

Отже, керуючись вищевикладеним:
1. Всі працівники,‼️КРІМ ПЕДАГОГІВ мають право на щорічну відпустку повної тривалості в перший рік роботи після закінчення 6 місяців безперервної роботи в цій установі. При цьому до спливу зазначених 6 місяців при узгодженні з роботодавцем працівник має змогу піти в таку відпустку, але її тривалість визначають пропорційно відпрацьованому часу.

2. Для педагогічних працівників діють спеціальні правила визначення періоду і тривалості щорічної відпустки.

3. Педагогічні працівники мають право на щорічну відпустку повної тривалості у перший та наступні робочі роки у період літніх канікул незалежно від часу прийняття їх на роботу.

‼️НАПРИКЛАД, педагог працевлаштувався на посаду в травні поточного року, він має право скористатися щорічною відпусткою повної тривалості у розмірі 56 календарних днів у липні цього ж року.
З повагою – юрист Лілія Орел

Чтайте також:  Під час відпустки працівник захворів: умови оплати лікарняного

Джерело.


Повернутись вверх