facebook

Заступник Міністра освіти Єгор Стадний написав заяву на звільнення

Єгор Стадний подякував долі за можливість попрацювати 10 місяців зі справжніми фахівцями в МОН.

“Не зневряйтесь, це найгірше, що зараз може трапитись.” Єгор Стадний написав на своїй сторінці в фейсбуці, що звільняється з посади заступника міністра освіти. Таке рішення він ухвалив після сьогоднішнього призначення нового в. о. міністра освіти – Сергія Шкарлета.

7 вересня я написав, що не буду шукати народної любові. Бо це шкідливо, страшно шкідливо в нашій країні, де треба пройти ще стільки болісних, непопулярних кроків.

Чого насправді я завжди шукав так це віри в те, що ми зможемо. З самого першого дня я чітко розумів, що тяготи бюрократичного процесу, аналіз та синтез рішень – це все легка прогулянка у порівнянні з найважливішою задачею – побороти зневіру тих, хто щодня самовіддано працює та вчиться в українських університетах. Тих, хто справжній, тих, хто чесний, тих, хто готовий тяжкою працею втілювати зміни на місцях.

Усі наші кроки, за які я відповідав в МОН, починаючи від запровадження (вперше) прозорих та об’єктивних засад розподілу державного фінансування між університетами, появи KPI в контрактах ректорів і завершуючи новою Атестаційною колегією, яка не боїться зупиняти псевдонауку та плагіат… усі ці кроки – це не лише якісно нова ефективна політика, це сигнали до тих, хто так стомився від імітації та брехні, які подекуди дуже серйозно вразили нашу вищу освіту. Це сигнали про те, що система координат може бути іншою, правила гри можуть винагороджувати за чесну якісно зроблену роботу, що ті, хто кращі, отримують більше, ніж ті, хто гірші, що імітація більше не толерується.

Чтайте також:  Нова реформа освіти — від чого залежить, чи закриють школу в селі

Ми годинами розмовляти з викладачами та студентами в університетах по всій Україні. Я завжди шукав ті погляди, де ще міг зачепитись, де ще можна було посіяти зерно надії та довіри.

Не зневіряйтесь, це найгірше, що зараз може трапитись. За кілька останніх днів так багато людей мене спитало одне й те ж питання: “А якщо відкотять назад?”. Нічого страшного, ми усі з вами побачили, що правила можуть бути чесними. Навіть, якщо відкотять щось (в чому я дуже сильно сумніваюсь), повірте, ми зробили це за півроку, то наступного разу зробимо за 3 місяці. Я колись вже казав: “Ключовий виклик для наших реформ – це зневіра людей, усе решта – це бюрократичні труднощі”.

Не втрачайте віру!

А ще я дуже вдячний долі, яка дала мені можливість попрацювати 10 місяців з дуже крутими, справжніми фахівцями в МОН. Дякую Вам! На перший погляд, ніби, й не довгий проміжок часу, однак скільки ж всього ми з Вами встигли пройти. Для мене це був неймовірний, неповторний та неоціненний досвід! Я завжди знав, що можу розраховувати на Вас. Не було жодного дня, коли би я засумнівався. Ви навчили мене довіряти людям набагато більше, ніж я міг до цього. Кожен та кожна з Вас щодня були для мене прикладом. Не знаю, як Вам це вдається, але Ви надихаєте на самовіддану працю, мотивуєте на служіння країні, вчите цінувати маленькі кроки та невпинно йти до великих звершень. У мене лише одне прохання до Вас – залишайтесь, будь ласка, такими ж як Ви є! Я буду дуже вдячний долі, якщо випаде нагода ще раз працювати пліч-о-пліч з Вами!

Чтайте також:  Яку зарплату отримує учитель без стажу

З великою повагою та вдячністю усім, хто підтримував

Єгор

П.С. заяву вже написав, попереду багато роботи.

Джерело.


Повернутись вверх