facebook

Скільки часу школярі мають витрачати на виконання домашніх завдань у початкових класах

Скільки часу школярі мають витрачати на виконання домашніх завдань у початкових класах


Обсяг завдань для учнів 1 – 4 класів у школі регламентуються певними нормами, затвердженими Міністерством освіти та науки. Більше деталей про домашнє завдання – читайте у матеріалі.

Як працює система домашніх завдань та чому їх інколи вчителі задають забагато – розповіли у громадській організації “Батьківський контроль”.

Зокрема, там повідомляють, що домашні завдання не задаються учням 1 класу або ж на вихідні та свята.

Так, для учнів 2-4 класу обсяг домашніх завдань з усіх предметів не повинен перевищує затверджених витрат часу на їх виконання:

  • 2 клас – 45 хвилин;
  • 3 клас – 1 години 10 хвилин;
  • 4 клас – 1 години 30 хвилин.

Чому іноді діти отримують домашнє завдання у збільшених обсягах?
У громадські організації розповіли, що забагато домашнього завдання вчителі можуть дати із додаткових підручників, а не лише безкоштовних державних підручників. Адже іноді такі батьки купують за власні кошти за списком, наданим класним керівником. Проте їх використання в школі порушує низку законів.

У громадській організації застерігають, що змушення до купівлі додаткових посібників та їхнє використання є з боку адміністрації школи злочинами – кримінальним та посадовим.

Що робити в такому випадку? Якщо ви не вважаєте, що дитині потрібне додаткове домашнє завдання, то вам потрібно більш критично аналізувати доцільність нових підручників.

Чтайте також:  В Україні для учнів 8-9 класів запроваджують новий предмет

До прикладу, коли вас просять здати гроші на додаткові зошити, треба одразу запитайте – навіщо вони? Що з ними будуть робити діти і коли? Не отримавши конкретної зрозумілої відповіді, ви можете просто не здавати гроші. Але краще зробити це в індивідуальній розмові зі вчителем.

Джерело.


Повернутись вверх