facebook

Новий навчальний рік із серпня: з’явилася важлива інформація для батьків школярів

Новий навчальний рік із серпня: з’явилася важлива інформація для батьків школярів

Чи ухвалять у Кабміні рішення.
Учні шкіл можуть розпочати новий навчальний рік уже у серпні
Учні шкіл в Україні можуть сісти за парти у новому навчальному році на місяць раніше від визначеного терміну, якщо уряд прийме відповідне рішення. Питання про терміни навчання у школах пов’язане з важкою ситуацією в енергосистемі та майбутнім опалювальним сезоном, пише портал Proslav.

У міносвіти вже надіслало рекомендації до вищих навчальних закладів розпочати навчання студентів у серпні, а не у вересні, крім того, в уряді рекомендували учням ВНЗ перейти на шестиденну форму навчання. Наразі в уряді вирішують, чи варто давати відповідне розпорядження щодо роботи шкіл України у новому навчальному році.

Як зазначив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий, зараз існують дві проблеми – це енергозабезпечення шкіл та опалення приміщень, де навчаються діти. Тому у Міносвіти розглядають варіант зі зміщенням графіків навчання школярів.

“Швидше за все, буде зміщення навчання на теплий період, адже питання забезпечення електроенергією – лише частина проблеми, адже є ще також питання опалення. Ми повинні і цю проблему вирішувати. Тому два комплекси: генерація та зміна графіків. Зараз приймаємо остаточне рішення, але, швидше за все, будуть зміщені графіки [навчання] по дню. Тобто не тільки в контексті початку та завершення навчального року та канікулярних періодів, але й по дню. – Заявив Оксен Лісовий.

Чтайте також:  У вчителів відсутня мотивація ставати іншими

Поки що українські школи мають намір працювати відповідно до чинного законодавства про освіту, яке свідчить, що навчальний рік для учнів середньої ланки має починатися з 1 вересня.

Водночас заступник голови Київської ОВ Жанна Осипенко зазначила, що час навчання у школах під час військового стану регулюється урядом, тому зараз Департамент освіти і науки Київської ОВА очікує рішення Кабміну.

Джерело.


Повернутись вверх