facebook

Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогам планують змінити…

Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогам планують змінити

Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогам планують змінити

До стажу педагогічної роботи пропонують зараховувати час простою, призупинення дії договору, відпусток без збереження зарплати та педагогічну роботу за межами України.

СПО об’єднань профспілок України розмістив на своєму сайті проєкт постанови КМУ, яка внесе зміни до Порядку виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти, затвердженого постановою КМУ від 31.01.2001 № 78.

МОН розробило проєкт постанови, щоб виконати вимоги пункту 3 Протоколу онлайн-наради щодо зарахування педагогічного стажу вчителів Української школи в Женеві та підписання договору про їх співпрацю з Державним ліцеєм «Міжнародна українська школа», яку провели 02.04.2024 під головуванням Віцепрем’єр-міністра України — Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

До стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років планують зараховувати:

  • час роботи на посадах педагогічних та науково-педагогічних працівників за межами України в період з 24 лютого 2022 р. до припинення або скасування воєнного стану та протягом одного року після нього на підставі трудового договору (контракту). Виняток — час роботи у державі-агресорі та державах, до яких Україна застосувала секторальні санкції;
  • час, коли педагогічні та науково-педагогічні працівники фактично не працювали, але залишалися у трудових відносинах із закладами, установами освіти, зокрема періоди простою, призупинення трудових договорів, відпустки без збереження зарплати під час воєнного стану.
Чтайте також:  Чи потрібно платити за проїзд у громадському транспорті учню під час канікул

Джерело.


Повернутись вверх