facebook

Предмет “Захист України” в школах викладатимуть по-новому: поділу на хлопців і дівчат більше не буде. Що ще зміниться

Предмет “Захист України” в школах викладатимуть по-новому: поділу на хлопців і дівчат більше не буде. Що ще зміниться

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №11092 про вдосконалення системи початкової загальновійськової підготовки. За це проголосувало 298 народних депутатів. Тож віднині розпочнуться важливі зміни у викладанні предмету “Захист України” у школах.

Про це повідомив член Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук в Х (колишній Twitter). Він розповів, що в новій програмі не буде розділення у викладанні предмета на хлопчиків та дівчаток, стройової підготовки та додадуться більш практичні навички. Також школярі навчатимуться інформаційній безпеці, домедичній допомозі та дронам.

За словами посадовця у дисципліні відійдуть у минуле пережитки Радянського Союзу, а акцент робитиметься на технологіях та внутрішній мотивації захищати свою державу.

“Цим законом ми робимо важливу зміну в предметі. Прибираємо розділення у викладанні предмета на хлопчиків і дівчаток. І замість застарілого поняття “допризивна підготовка юнаків” вводимо “початкова загальновійськова підготовка”. Найважливіші зміни в змісті предмета. Прибираємо стройову підготовку і додаємо більш практичні навички. Інформаційна безпека, домедична допомога, дрони”, – написав Грищук.

Він додав, що також виділено значну суму коштів на облаштування центрів “Захист України” у школах. Зокрема, це стосуватиметься створення інтерактивних тирів, обладнання для домедичної допомоги та ремонтів класів.

Чтайте також:  Старшокласники вчитимуться по-новому. Уряд анонсував велику реформу

Грищук також зауважив, що нині “Захист України” викладають вчителі фізкультури та історії, додаючи собі пів ставки навантаження. Проте посадовець каже, що необхідно до цього залучати також і ветеранів, які будуть готові працювати у школі.

Крім того, за словами народного обранця, важлива зміна стосуватиметься і модульного навчання, завдяки якому вдасться залучати профільні організації для поглибленого викладання предмета.

Джерело.


Повернутись вверх