facebook

Назад до школи: у “червоних” зонах запрацювали заклади освіти

У деяких областях України запрацювали школи та садочки.

Закладам освіти, які належать до “червоного” рівня епідеміологічної небезпеки, дозволено проводити заняття. Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під час позачергового засідання.

Садочки та школи можна відвідувати в таких областях:

  • Перемишлянський та Пустомитівський райони Львівської області;
  • місто Бережани та Заліщицький, Збаразький і Тернопільський райони Тернопільської області;
  • місто Ніжин та Носівський район Чернігівської області.

Також дозвіл на відвідування садочків, за винятком шкіл, отримало місто Славута та Волочиський район Хмельницької області.

Відвідувати всі заклади освіти заборонено у містах Чоп (Закарпатська область), Канів (Черкаська область), а також у Герцаївському, Кельменецькому районах Чернівецької області.

Обмеження, встановлені Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, почали діяти з 22 вересня.

Нагадаємо, що в деяких містах України, які вийшли з карантинної “червоної” зони, учні вперше пішли до закладів освіти. Наприклад, в Івано-Франківську учні повернулись до школи після двотижневих канікул, які розпочались ще 1 вересня. Більшість школярів навчалися дистанційно, але батькам такий формат був не до вподоби, тому вони виходили на протест з вимогою відкрити школи попри суворий карантин. Після численних пікетів міська рада ухвалила рішення розпочати навчання, про це повідомляв мер міста Руслан Марцінків на сторінці у фейсбук.

Чтайте також:  Діти не розуміють 40% почутого на уроках: опубліковано невтішну статистику щодо української мови в школах

А ось в Тернопільській області поліція штрафувала директорів та шкіл садочків через те, що вони працювали у звичному ритмі попри вимоги Кабміну. Протоколи склали на трьох завідувачів садків та ще трьох директорів шкіл. Тепер вони мають заплатити 17 000 гривень штрафу. Рейди, кажуть у поліції, будуть продовжуватись. Водночас у мерії Тернополя вже заявили – протоколи оскаржуватимуть у суді.

Джерело.


Повернутись вверх