facebook

Для учнів, які зараз переходять у 7 клас та молодше, навчання триватиме 12 років

Для учнів, які зараз переходять у 7 клас та молодше, навчання триватиме 12 років

Відтепер шкільне навчання в Україні триватиме на рік довше для учнів, які зараз переходять у 7 клас та молодше. Усі діти замість звичних 10-11 класів перейдуть у трирічну старшу профільну школу. Про це заявив голова освітнього комітету ВРУ Сергій Бабак.

Теперішні 6-класники, і ті хто молодше, вчитимуться 12 років, а не 11. Старша школа буде розрахована на 3 роки. У ній буде майже удвічі менше дисциплін, однак обрані предмети діти будуть вивчати поглиблено.

Діти, які будуть переходити цього року в 7-й клас, з 2027 року вже перейдуть у старшу профільну школу, яка буде не 10-11-й клас, а 10-11-12-й клас. Вона вже буде трирічна, і діти будуть вчитися 12 років, ті, хто зараз у 6-му класі або молодші – будуть вчитися 12 років…

 

Основна ідея, це зменшити кількість дисциплін. Щоб діти не вивчали по 20 дисциплін кожного року, а щоб вони обирали по 7-8-9, які будуть їх профільні, тому будуть ліцеї з різними напрямками, з різними профілями. Будуть академічні, будуть професійні, гуманітарні, математичні, природничі тощо. Діти будуть більш розвантажені і обиратимуть свої 7-8 дисциплін і вивчатимуть їм поглиблено.

Чтайте також:  Вчителів треба переконувати працювати по-новому: освітянин розповів, у чому проблема педуніверситетів в Україні

Джерело.


Повернутись вверх