facebook

Чому діти за останньою партою поводяться погано: освітянка дала поради вчителям, як це виправити

Чому діти за останньою партою поводяться погано: освітянка дала поради вчителям, як це виправити

Докторка педагогічних наук Анжеліка Цимбалару запевняє, що значного впливу на поведінку школяра розміщення парти не має. Проте, на її думку, в цьому питанні важлива увага вчителя. Адже, ті діти, які сидять попереду мають її більше, натомість на останніх рядах в учнів створюється ілюзія виходу за її межі.

Водночас освітянка запевняє, що сидіти позаду обирають школярі, які часто мають проблеми із засвоєнням матеріалу, адже відчувають невпевненість. За словами Цимбалару, порушення дисципліни учнями скоріше привід змінити підхід та методи роботи у класі. Зокрема, вона зазначає, що тригерами поганої поведінки може стати психологічний клімат в сімʼї, конфлікти у класі, з друзями або булінг. Про це педагогиня розповіла в інтервʼю Освіторії.

Іноді причиною може стати позиція вчителя, який працює лише для тих, хто хоче навчатися. Або ж професійне вигорання, коли педагогам бракує сил, аби приділяти увагу кожному учню.

Вона зазначила, що якщо школярі починають вести себе погано, то це сигнал дорослим, що дитина потребує допомоги.

За її словами, існує багато способів, аби допомогти учням отримувати достатньо уваги під час уроків. Зокрема, можна розміщувати парти по периметру класної кімнати. Також ж можна домовитися з дітьми, що сідати на останні ряди будуть ті, хто виконуватиме індивідуальні завдання або це стане почесним місцем для іменинників.

Чтайте також:  "Уявляю, з якою радістю до вас ідуть на уроки!" Вчитель із Києва, що танцює з учнями і знімає кумедні відео в TikTok, став зіркою мережі

Цимбалару радить протягом навчального року неодноразово пересаджувати школярів на власний розсуд та за побажаннями учнів.

Вона запевняє, що першочергово поведінка дітей залежить від професіоналізму вчителя, його здатності підтримувати пізнавальний інтерес, створювати ситуації успіху та активізації школярів на занятті.

Джерело.


Повернутись вверх