facebook

Нова реформа освіти — від чого залежить, чи закриють школу в селі

Нова реформа освіти — від чого залежить, чи закриють школу в селі

Закриття шкіл у селах — одне з найскладніших питань нової реформи освіти, яка стартує в Україні з 2027 року. Але цього не оминути, хоча закриють не всі школи у сільській місцевості. 

Від чого це залежатиме, ексклюзивно Новини.LIVE розповів нардеп, член комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін.

Закриття школи у селі 

Залежить від моделювання. Безумовно, малокомплектні школи дають гірший рівень освіти і соціалізації. Це ж факт. Це те саме, як і лікарня, яка двічі на рік приймає пологи. Про яку якість пологів там може йтися. З освітою така сама ситуація. Що стосується сільської місцевості, де менше людей, зрозуміло, що це найбільш болюча точка реформи“, — сказав Безгін.

За його словами, не в усіх сільських місцевостях зникнуть школи. В деяких населених пунктах вони будуть поєднані в одну і треба буде організувати лише логістику.

Ми розуміємо, що навіть з точки зору економіки, не кажучи вже про рівень освіти, набагато дешевше зробити дорогу і придбати автобус, ніж утримувати будівлю, в якій вчиться 10 дітей“, — додав Безгін.

Чтайте також:  У МОН розробили вимоги до випускників педагогічних вишів

Джерело.


Повернутись вверх