facebook

Підручники ніхто не здає: коли в Україні у 2024 році починаються та закачуються літні канікули

Підручники ніхто не здає: коли в Україні у 2024 році починаються та закачуються літні канікули

Цього року українські школи вносять корективи до своїх календарів

Для всіх наших шанованих читачів, які стосуються виховання дітей шкільного віку, є дуже важлива інформація. Цього разу стало відомо, коли в українських школах розпочнуться та закінчаться літні канікули у школах.

Про це міститься інформація у постанові уряду №782 від 28 липня 2023 року.

Навчальний рік в Україні добігає кінця, і традиційно для багатьох сімей настає період довгоочікуваних літніх канікул.

Проте цього року українські школи вносять корективи у свої календарі, аби адаптуватись до складних реалій воєнного часу. Школярам доведеться чекати їх на місяць довше, ніж у попередні роки

“Встановити у закладах загальної середньої освіти тривалість 2023/2024 навчального року з 1 вересня 2023 р. по 28 червня 2024 року”, – йдеться у документі.

Таким чином, цього навчального року Міносвіти передбачило додатковий місяць для подолання освітніх прогалин через повномасштабну війну в країні. У перший місяць літа в школах ще може тривати атестація, компенсаторні заняття для подолання освітніх прогалин тощо.

При цьому місцевій владі та шкільним адміністраціям дали можливість самим визначати дату початку літніх канікул. Тобто в окремих школах вони можуть розпочатись і раніше. А ось закінчаться літні вакації, як завжди – 31 серпня.

Чтайте також:  Діти не розуміють 40% почутого на уроках: опубліковано невтішну статистику щодо української мови в школах

Джерело.


Повернутись вверх