facebook

Батьки, тільки тримайтеся: графік літніх канікул змінили…

Батьки, тільки тримайтеся: графік літніх канікул змінили

В українських школах розпочалася остання чверть у нинішньому навчальному році. Після неї школярі вирушать на довгоочікувані літні канікули. Однак цього року їх доведеться чекати на місяць довше, ніж у попередні роки. Графік літніх вакацій змістився.

Про те, коли закінчиться цей навчальний рік і почнуться літні канікули, розповів apostrophe, посилаючись на постанову уряду №782 від 28 липня 2023 року.

“Установити в закладах загальної середньої освіти тривалість 2023/2024 навчального року з 1 вересня 2023 р. до 28 червня 2024 року”, – ідеться в цьому документі.

Таким чином, Кабмін продовжив навчальний рік, звичний ще бабусям і дідусям нинішніх школярів, майже на цілий місяць. При цьому свято останнього дзвоника відбудеться у звичний день – 31 травня. Однак після цього навчальний процес продовжиться.

Кабмін подовжив термін навчання, щоб компенсувати освітянам та учням освітні втрати, які виникли через повітряні тривоги та інші форс-мажорні ситуації, що призводять до переривань навчального процесу.

У перший літній місяць вчителі ще зможуть проводити заняття, які були пропущені. Крім того, на червень можуть перенести підсумкові річні контрольні роботи та атестацію з різних предметів.

Водночас місцевій владі та шкільним адміністраціям дали можливість самим визначати дату початку літніх канікул. Тобто, в окремих школах вони можуть початись і раніше. При цьому закінчаться літні вакації як зазвичай – 31 серпня.

Чтайте також:  Вищу освіту чекають зміни: Рада прийняла закон

Джерело.


Повернутись вверх