facebook

Нема звіту – то нема роботи? або Коли ви вчитеся?

Нема звіту – то нема роботи? або Коли ви вчитеся?

Автор: Тетяна Гребенюк

Колеги, щодня ми натрапляємо на фотозвіти з різних шкіл: флешмоби, конкурси, свята, ігри, проєкти… Розважальні дні: день капелюха, день зачіски, день піжами, день чаю, день книги, день чемодана, день хустки….

Фотки на сходах, фотки у окулярах, у хустках…..))

Не буду всього перелічувати, бо й так не все згадаю)))

Одні наперед одних))))

Так, звичайно, іноді щось треба провести з дітьми, щоб і корисне, і повчальне, і щоб трішки розважитися та відпочити. Але для чого все ліпити у інтернет?)

Якщо нема звіту – то нема роботи?))) Якось так виходить?

Найбільше мене дивує: а коли ж ви вчитеся??)) Чи захоплення фотками в інтернеті вас настільки захопило, що зупинитися вже неможливо?)))

Я теж вчу дітей (тепер маю 4 клас), у нас теж іноді є якась цікава робота чи якісь святкові уроки (день Св. Миколая, день Мови….) Але це є не часто ( приблизно раз на місяць, або і рідше). І фотографії чи відео з дітьми я викладаю ВИКЛЮЧНО  у закритій групі фб ЛИШЕ для батьків моїх учнів, які самі вирішили кого з родичів ще додати до цієї групи. Звітую про роботу лише перед батьками, які довірили вчити мені своїх діток.

Чтайте також:  Платне навчання у школі та штрафи за прогули: батьки оніміли від планів зі шкільної реформи

У нас там за 4 роки назбиралося вже багатенько матеріалу. Початок був “День народження нашого 1 класу”. Групу планую передати класному керівнику,який з 5 класу продовжить збирати історію нашого класу. Це свого роду  “Книга шкільного життя”, яка цікава лише учням та їх батькам!

Коли все зібрано і впорядковано у одному місці – оце цінно. Наприклад, дирекція хоче поглянути мою роботу з класом – то приєднується до групи на деякий час.

Хтось з вас точно напише: а от ви виставляєте тут у групі про свій клас))))) Так, дещо даю тут, бо ділюся ідеями з колегами – вчителями. Я описую різні цікаві моменти, методи роботи не для того,щоб хвалитися, а щоб підказати, порадити, допомогти учасникам групи. І, якщо ви помітили, фотографії підбираю без дітей.

Багато хто з вас вже веде закриті групи з батьками учнів (я цю ідею підказувала всім давніше), а є школи, де вчителів заставляють все викладати у інтернет…

Тому і почалися оті гонки з фотками)))) Часто,нічого не провівши з дітьми, просто фотографують,бо треба  показати – що я щось роблю))))) І таке є – повірте!

Висновок: вчителі, читайте свої посадові інструкції і чітко виконуйте те, що там пише. А там точно нема абзацу: все фотографувати і викладати у інтернет для всіх охочих!

Чтайте також:  "Немає поганих армій, є погані полководці": Лікарчук заступився за вчителів, яких звинуватили у провалі НУШ для 5-7 класів

Також вам у допомогу п.6 статті 54 Закону України Про освіту та стаття 24 Закону України Про повну загальну середню освіту  (скрін додаю)

Гарної всім науки!

 

Джерело.


Повернутись вверх