facebook

У польських школах скасували домашнє завдання: що ще зміниться з 1 вересня 2024 року

У польських школах скасували домашнє завдання: що ще зміниться з 1 вересня 2024 року

У польських школах для учнів 1-3 класів повністю скасували домашнє завдання, за винятком вправ на дрібну моторику. Водночас школярам 4-8 класів учитель може задавати письмові вправи для виконання у вільний від навчання час, проте вони не є обовʼязковими і оцінка за них не виставляється.

Про зміни повідомив портал UAinKrakow.pl. Проте, згідно з ухваленим міністеркою освіти Барбарою Новацькою документом, нововведення не скасовують обовʼязок вчитися вдома.

Міністерство освіти рекомендує школярам і надалі читати обовʼязкові твори з польської літератури, вивчати іноземну мову, повторювати вивчений матеріал та готуватися до контрольних.

Також, відповідно до рішення, з 1 вересня 2024 року в закладах освіти на 20% скоротиться базова навчальна програма. Це стосуватиметься польської мови, історії, суспільствознавства та природничих наук.

Крім того, освітнє відомство пропонує скоротити та оновити перелік обовʼязкової літератури для читання, зменшити кількість уроків релігії та скасувати предмет “Історія та сьогодення”.

Чтайте також:  "Що діти мають навчитися з занурення в багнюку?" В мережі виникла дискусія через відео з дитячого садка Данії

Джерело.


Повернутись вверх