facebook

У школах України з’явиться новий предмет: яку дисципліну вивчатимуть уже з 2025 року

У школах України з’явиться новий предмет: яку дисципліну вивчатимуть уже з 2025 року

У навчальній програмі для школярів з’явиться новий предмет, “без якого складно жити в сучасному світі”. Уже з 2025-2026 років учні 8 і 9 класів вивчатимуть дисципліну “Підприємництво та фінансова грамотність”.

Про це повідомляє “Освіта”.

Що відомо про новий предмет
На конференції з фінансової грамотності FinLit Forum представники Міносвіти зазначили, що ідею запровадження нового предмета у школах підтримав голова Нацбанку Андрій Пишний. За його словами, це є важливим кроком на шляху до розвитку фінансово здорового суспільства.

Уже незабаром щорічно приблизно 800 тисяч учнів у всій Україні будуть навчатися зважено ухвалювати фінансові рішення, раціонально керувати грошима, заощаджувати, ефективно управляти своїми боргами, уникати шахрайства, ставити фінансові цілі та працювати для їхнього досягнення, – сказав Пишний.

Передбачається, що курс дисципліни “Підприємництво та фінансова грамотність” охопить такі основні теми:

взаємодія з банками;
запуск бізнесу;
робота з цінними паперами тощо.

Генеральний директор директорату шкільної освіти МОН Ігор Хворостяний зазначив, що МОН постійно підтримує ініціативи, спрямовані на підвищення фінансової грамотності дітей та молоді.

Фінансова грамотність – це знання та уміння, без яких складно жити в сучасному світі. Ще донедавна цій темі не приділяли належної уваги в школах, – сказав Хворостяний.

Чтайте також:  Яку зарплату отримує учитель без стажу

Він додав, що після запровадження реформи “Нова українська школа” ситуація почала змінюватися, і вже з 1 класу фінансова грамотність є наскрізною лінією в навчанні. Школярі змалечку в ігровій формі вчаться рахувати і відкладати гроші, планувати покупки. Учні старших класів опановуватимуть більш складні теми, необхідні в сучасних умовах життя.

Джерело.


Повернутись вверх