facebook

Майже третина педагогів мають низьку мотивацію до роботи: дослідження

Майже третина педагогів мають низьку мотивацію до роботи: дослідження
78% опитаних помітили в себе зростання тривоги, страху, суму або гніву (порівняно з періодом до повномасштабного вторгнення). 40% педагогів розповіли, що відчувають дратівливість. Ще 31% — мають низьку мотивацію до роботи.

Про це свідчать результати дослідження «“Нова українська школа” в 5–6-х класах: виклики впровадження», яке ГО «Смарт освіта» провела спільно з партнерами.

Як зазначають автори звіту, наведені чинники потенційно можуть негативно впливати як на взаємодію вчителя з учнями, так і на спроможність вчителів підвищувати свою кваліфікацію. Натомість якщо говорити про роботу з учнями, то 84% вчителів розповіли, що вони отримують належну психологічну підтримку (від шкільних психологів) у своїх закладах освіти для роботи з учнями. Утім, частина респондентів вказала на відсутність таких фахівців в їхніх закладах освіти. Найбільше бракує шкільних психологів у селах і селищах та в населених пунктах східних областей України (52% опитаних зі східних регіонів вказали на відсутність психолога в їхній школі).
На питання «Як поліпшити надання психологічної допомоги?» майже половина вчителів відповіла: потрібно мати чіткий алгоритм для роботи зі складними випадками.

Основою для висновків та рекомендацій стали, зокрема, результати соціології — репрезентативного опитування близько 600 педагогів, які працюють із 5–6-ми класами НУШ, і двох хвиль глибинних інтервʼю з тридцятьма респондентами. Окрім цього, дослідження містить висновки кабінетного аналізу викликів впровадження реформи НУШ.

Чтайте також:  Це вже було в 60-х роках. Лікарчук назвав "повним абсурдом" ідею закрити сільські школи і створити кампуси для дітей із сіл

Джерело.


Повернутись вверх