facebook

Нарахування надбавки за класне керівництво психологу – класному керівнику

Нарахування надбавки за класне керівництво психологу – класному керівнику

Підкажіть, будь ласка, в ліцеї працює практичний психолог на 0,75 ст., педагогічного навантаження не має, але є класним керівником 5 класу. Надбавку за класне керівництво нараховувати на 0,75 ставки чи на повний оклад психолога?

Доплата вчителям за класне керівництво встановлюється відповідно до п. 36 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.1993 № 102, який викладено так:

36. Вчителям, викладачам, старшим викладачам, майстрам виробничого навчання та іншим педагогічним працівникам (крім керівних) загальноосвітніх навчальних закладів, вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладів провадиться додаткова оплата за класне керівництво:

• у I-IV класах – в розмірі 20 відсотків ставки заробітної плати

• у V-XI (XII) класах – в розмірі 25 відсотків ставки заробітної плати (посадового окладу);

📎 З вищенаведеного випливає, що надбавка за класне керівництво п’ятим класом повинна нараховуватись в розмірі 25% від повного окладу.

На підтримку цієї позиції також свідчить Лист МОН № 1/3043-22 від 22.02.22 року https://osvita.ua/legislation/Ser_osv/85832/, який рекомендуємо для ознайомлення.

Чтайте також:  Лісовий обіцяв: чи підвищили учителям зарплату з 1 квітня

Джерело.


Повернутись вверх