facebook

10-15 хвилин на контрольну, перездати не можна: батьки українських школярів влаштували дискусію через вимоги вчителів

10-15 хвилин на контрольну, перездати не можна: батьки українських школярів влаштували дискусію через вимоги вчителів

В соцмережі виникла дискусія, в якій одна із українських мам запитала, чи нормально, що у 6 класі учням дають 10-15 хвилин на вирішення контрольної або самостійної роботи з кількістю 10-12 завдань. Вона зауважила, що її дитина хвилюється, через що не встигає і отримує низькі оцінки без права перездачі. Дехто з батьків підтримав жінку, зазначивши, що їхні діти так само не можуть за такий проміжок часу виконати завдання.

Допис було опубліковано у Facebook. До обговорення долучилась також і вчителька математики Олена Смірнова. Вона підкреслила, що не всі дотримуються описаних правил і є й педагоги, які навпаки дозволяють виправляти оцінки. Освітянка також звернула увагу на запис завдань, який, на її думку, сповільнює розуміння у школярів.

“Мене вибішує в таких завданнях інше – невже не можна нормально записати приклад? Такий запис сповільнює розуміння, особливо звичайний дріб через косу риску! А ще, мене як вчителя, бісить те, що наші вчителі (не всі, але більшість) не дозволяють дитині виправити потім оцінку. Оце совкове: контрольна і самостійна пишеться лише раз. Чому лише раз? Чому ми дорослі можемо декілька разів передавати іспити на водійські права, наприклад, можемо дозволяти собі не навчитись з першого разу виконувати якусь роботу, а дітям ми цього не дозволяємо? Я дозволяю своїм учням переписувати роботи”, – прокоментувала Смірнова.

Чтайте також:  Вчителі несвідомо провокують це самі: психологиня пояснила, чому одні діти булять інших дітей

Батьки до єдиного рішення не прийшли, адже хтось нарікав на програму, за якою навчають школярів і казав, що не всі дорослі в змозі розвʼязати подібні приклади. До того ж, на їхню думку, на таку кількість завдань має бути більше часу:

“Контрольна має бути на весь урок, самостійна може бути 10-15 хвилин, але точно не 12 завдань”.

“Блін 6 клас. Мені 34 і я не все зрозуміла навіть”.

У нас те саме, донька у 6 класі, я не розумію, чому не можна дати на 5 хв. більше часу, хоча би. Тому займаюся щодня і треную, як можу, щоб їй було зрозуміліше. Шкільна програма – це 1 урок нова тема, другий урок ця сама тема, потім самостійна, потім контрольна. І бажано встигнути це все за один тиждень, я не знаю, куди і навіщо так спішать! А коли дистанційне навчання (тиждень вдома, тиждень – у школі) і потрібно відправити в классрум завдання, то у дитини руки трусяться, щоб встигнути, а потім істерика, якщо в час не вписалася. Часто вчителі ставлять таймер, з якого часу і по який дитина має вирішити та здати завдання. А якщо інтернет глючить, нікого не хвилює шкода дітей, бо дійсно, навчаються в нинішніх реаліях, а вчителі женуть, як навіжені, мозок просто закипає”.

Проте не всі погодились з такими думками, знайшлися й ті, хто запевнив, що завдання легкі і розраховані на техніку. Тож батьки порадили жінці більше займатися вдома з дитиною:

Чтайте також:  Яку зарплату отримують учителі першої та вищої категорії

“Якщо всі інші більш менш встигають, то практикуйте вдома подібні приклади, саме на швидке виконання. Може дитина просто звикла відволікатися чи повільно рахувати”.

“Це ж питання практики – розв’язати 100 прикладів і буде дуже швидко все виходити”.

“Ми подібні приклади, в молодшій школі, вчилися виконувати на швидкість. Там базова табличка множення і розкинути вліво-право. Виконати їх реально, але треба практика. Просто треба набивати руку”.

Джерело.


Повернутись вверх