facebook

Для українських дітей готують серйозні нововведення: все почнеться з 1 вересня

Для українських дітей готують серйозні нововведення: все почнеться з 1 вересня

Можливі зміни торкнуться дітей за кордоном

Вже цього року у Польщі планують зобов’язати навчатись українських дітей у місцевих школах. Нововведення планують ввести разом з новим навчальним роком. Про це пише видання 24tv.ua.

Над змінами активно працює Міністерство освіти Польщі. Там говорять, що наразі неможливо достеменно перевірити, як навчаються учні в українській системі онлайн.\

Йоганна Муха – заступниця міністра освіти Польщі заявила, що українських дітей не можна позбавляти освіти. При цьому додала, що чимало дітей з України навчаються в українській системі онлайн і їх точну кількість виявити просто неможливо. Тому відомство планує перевірити право на навчання.

“Треба враховувати, що частина цих дітей залишиться в Польщі, тому вони мають право на освіту, і тому ми зобов’язані забезпечити їм цю освіту”, – заявила Муха.

Посадовиця акцентувала увагу на тому, що діти повинні розвивати свою ідентичність. Діти мають повні можливості вивчати українську мову.

“Я вважаю, що українській владі особливо цікаво щодо російськомовних українських дітей, що вони матимуть можливість вивчати українську мову в Польщі”, – інформувала посадовиця.

Міністерство освіти Польщі також планує ввести зміни, щоб діти з України вивчали євроінтеграцію у місцевих навчальних закладах. Але перед цим польське відомство буде проводити консультації стосовно змін з Міністерством освіти та науки з України.

Чтайте також:  "Це пережиток совка". Лікарчук на прикладі старшокласника з бородою пояснив, чому не треба повертати шкільну форму

Джерело.


Повернутись вверх