facebook

Доведеться знову складати всі 4 предмети: школярам пояснили план дій на випадок тривалої повітряної тривоги під час НМТ

Доведеться знову складати всі 4 предмети: школярам пояснили план дій на випадок тривалої повітряної тривоги під час НМТ

У випадку повітряної тривоги, яка триватиме понад дві години, під час проведення Національного мультипредметного тесту школярам доведеться перескладати іспит. Таке правило діятиме навіть у тому випадку, якщо учасники виконали перший або будь-який із блоків тестування. Вступники повинні будуть реєструватися на додаткову сесію і знову складати всі 4 предмети.

Про це розповіла керівниця Українського центру оцінювання якості освіти Наталія Юр. За її словами, НМТ – це комплексний тест, і якщо пункт тестування не продовжив роботу після тривалої тривоги, результати іспиту анулюються.

“Чи потрібно під час додаткової сесії перескладати всі чотири предмети? На жаль, так. Національний мультипредметний тест – це комплексний тест. І якщо тривога була тривалою, більше, ніж, наприклад, 2 години, і пункт тестування не продовжив роботу, результати національного мультипредметного тесту анулюються”, – пояснила Юр.

Директорка УЦОЯО Тетяна Вакуленко повідомила, що під час повітряної тривоги всі учасники мають перебувати в укритті, а проведення НМТ зупиняється до її завершення. Після відбою школярі та працівники тимчасово екзаменаційних центрів повертаються до аудиторій і тестування продовжується з тої ж хвилини, на якій воно перервалося.

Чтайте також:  Навіть якщо вони просто лежать у кишені: які речі категорично не можна брати на НМТ-2024

Джерело.


Повернутись вверх