facebook

Увага батьки: вже з 25 березня у школах все почнеться, ваше життя більше не буде колишнім

Увага батьки: вже з 25 березня у школах все почнеться, ваше життя більше не буде колишнім

Починаючи з 25 березня, школи Києва розпочнуть прийом заяв на вступ до перших класів, що є важливим кроком для батьків малюків.

Цей процес почнеться раніше, ніж зазвичай, а саме під час весняних канікул і триватиме до 31 травня. Заяви прийматимуться особисто, електронно або навіть поштою, підтвердив це заступник голови КМДА, Валентин Мондриївський.

Про це повідомили у КМДА.

“Безпека у навчальних закладах для учнів і вчителів є однією з найважливіших умов. Завдяки наявності достатньої кількості приміщень у школах Києва, у цьому навчальному році понад 186 тисяч учнів, з яких майже 24 тисячі є першокласниками, можуть навчатися очно”, – підкреслив він.

Мондриївський зауважив, що для вступу до першого класу потрібно подати лише заяву одного з батьків, яку можна надіслати особисто, відсканувавши або надіславши електронно на адресу школи. Оригінали документів, включаючи медичні довідки, можна буде представити пізніше.

Пільги на вступ до перших класів розповсюджуються також на дітей внутрішньо переміщених осіб, дітей працівників освітніх закладів і дітей, у яких вже є брат чи сестра, що навчаються в обраній школі.

Чтайте також:  Плани на три роки: куди йде освіта?

“Важливо відзначити, що окрім перелічених умов, немає інших критеріїв для пріоритетного вступу до перших класів. Будь-які фінансові внески в фонди, які співпрацюють з навчальними закладами, є добровільними і не гарантують вступу до школи. Більше того, у випадку спроби батьків “продати” місце у школі, раджу звертатися до правоохоронних органів з повідомленням про корупційні дії”, – підкреслив Мондриївський.

За його словами, школи Києва вже забезпечені всім необхідним і будуть і надалі отримувати необхідне обладнання та матеріальні ресурси, а епоха “зборів на штори” має остаточно завершитися.

Джерело.


Повернутись вверх