facebook

Батьки знепритомніли: у Міносвіти дали детальне роз’яснення щодо канікул і тривалості навчального року

Батьки знепритомніли: у Міносвіти дали детальне роз’яснення щодо канікул і тривалості навчального року

Українцям розповіли, як визначаються канікули під час воєнного стану.

Під час військового стану тривалість навчального року встановлює

Кабінет Міністрів України – він визначив, що 2023/2024 навчальний рік триває з 1 вересня 2023 року до 28 червня 2024 року. Про це повідомило Міносвіти. Міністерство підкреслило, що таке рішення уряду не суперечить призупиненій у дії нормі Закону України “Про повну загальну середню освіту” про закінчення навчального року не пізніше 1 липня.

Як і раніше, навчальний рік триває до кінця червня (29-30 червня цього року – вихідні). Відповідно до цього закону педагогічна рада навчального закладу визначає структуру та тривалість навчального року, тобто дату завершення занять, періодичність та тривалість канікул тощо.

Вона має орієнтуватися на час, передбачений освітньою програмою, обсяг навантаження у навчальному плані та брати до уваги вікові особливості, фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток дітей, особливості регіону. Сумарна кількість календарних днів канікул протягом навчального року має становити не менше 30-ти.

Щоб визначити дату завершення освітнього процесу та форми його організації влітку, педагогічні ради та керівники шкіл повинні враховувати й те, наскільки навчання в умовах війни вплинуло на учнів, чи мають вони освітні втрати та які активності будуть найбільш дієвими для їх подолання.

Чтайте також:  У Європі відраховуватимуть дітей українських біженців зі шкіл і дитсадків - знайшлися підстави

У червні школи можуть продовжити стандартний навчальний процес, проводити додаткові заняття, консультації, екскурсії.

Джерело.


Повернутись вверх