facebook

Результати навчання анулюються: отримати диплом про закінчення університету стане важче для деяких спеціальностей

Результати навчання анулюються: отримати диплом про закінчення університету стане важче для деяких спеціальностей

Студентам, які навчаються за спеціальностями кібербезпеки, право, ветеринарної медицини, гігієни санітарії та експертизи, автомобільного транспорту, тренспортних технологій, публічного управління та адміністрування, міжнародного права отримати диплом про закінчення університету стане важче. Зокрема, через те, що їм потрібно буде складати обовʼязковий Єдиний державний кваліфікаційний іспит, який проходитиме у форматі Зовнішнього незалежного оцінювання.

У випадку, якщо студенти не склали ЄДКІ з першої спроби, їх поновлять на навчання на один рік для повторного проходження іспиту. При невдачі у другий раз, здобувачам освіти знову доведеться вступати до вишу. Про це розповів проректор Європейського університету Сергій Ягодзінський. Він зазначив, що це правильне рішення, адже в ЗВО потрібно вчитися.

“Ви не можете просто скласти іспит у тих викладачів, яких ви добре знаєте, і вони добре знають вас, і вони вам і так поставлять. Вже два чи три роки складають ЄДКІ студенти деяких спеціальностей. Цього року було не пробне ЄДКІ, а реальне. І студенти не поотримували дипломи. Їх відновлять на один рік на навчання, але якщо вони повторно не складуть іспит, то результати навчання анулюються. Все що ви вчили в університеті – коту під хвіст. Давай з самого початку, з першого курсу і інших варіантів немає”, – сказав Ягодзінський.

Чтайте також:  Вищу освіту чекають зміни: Рада прийняла закон

Він додав, що перелік спеціальностей, де буде впроваджуватися ЄДКІ, ставатиме ширшим. За його словами, держава хоче контролювати, як виші готують фахівців.

Джерело.


Повернутись вверх