facebook

Позачергова атестація для присвоєння І категорії та підтвердження звання “Старший вчитель”

Позачергова атестація для присвоєння І категорії та підтвердження звання “Старший вчитель”

Я вчитель початкових класів в ліцеї. Маю середньо-спеціальну освіту (закінчила педучилище). Стаж роботи 37 років. У 2022-2023 н.р. пройшла чергову атестацію. Було підтверджено категорію спеціаліст та підтверджено звання “Старший вчитель”. Чи можу я згідно з Новим положенням про атестацію у 2023-2024 н.р. пройти позачергову атестацію для присвоєння І категорії та підтвердження звання “Старший вчитель”. Чи міжатестаційний період повинен бути не менше трьох років?

Нове Положення про атестацію педагогічних працівників затверджено Наказом МОН №805 від 09.09.2022р.

Згідно з пунктом 7 пункту 12 розділу І міжатестаційний період (проміжок часу між проходженням педагогічним працівником попередньої та наступної атестації) не може бути меншим ніж три роки, крім випадків проведення позачергової атестації за ініціативи педагогічного працівника. Час перебування педагогічного працівника в соціальних відпустках, навчання у закладах вищої освіти, а також період, на який переноситься атестація, до міжатестаційного періоду не включаються.

 

Пунктом 6 розділу І Положення передбачено, що позачергова атестація педагогічного працівника, освітній рівень і стаж роботи якого на посадах педагогічних працівників відповідає вимогам, визначених у пунктах 8, 9 цього розділу, може проводиться за його ініціативою та/або за однією з таких умов:

Чтайте також:  Надбавки для вчителів: скільки доплачують освітянам за престижність праці

1. визнання переможцем, лауреатом фінальних етапів всеукраїнських, міжнародних фахових конкурсів;

2. наявності освітньо-наукового/освітньо-творчого, наукового ступеня, наукового звання;

3. успішного проходження сертифікації.

🔶 Виходячи з викладеного та враховуючи обставини, викладені в запиті, можемо зробити висновок, що якщо працівник не відповідає вищенаведеним вимогам, то міжатестаційний період не може складати менше ніж 3 роки.

Джерело.


Повернутись вверх