facebook

У Раді рекомендують залишити відстрочку для аспірантів, які навчаються на контракті

У Раді рекомендують залишити відстрочку для аспірантів, які навчаються на контракті

Славнозвісний законопроєкт щодо мобілізації не передбачає надання відстрочки тим аспірантам, які навчаються на платній формі. Однак, скоріш за все, це нюанс виправляють до другого читання.

Ще 7 лютого Верховна Рада більшістю голосів у першому читання затвердила ініціативу. Зараз її допрацьовують перед прийняттям в цілому. З’явилось оновлення щодо однієї з ключових поправок про аспірантів-контрактників від голови комітету з питань освіти, науки та інновацій.

Відстрочка для аспірантів-контрактників
Власне, обранець Сергій Бабак у середу, 14 лютого, констатував, що комітет, який він очолює, видав важливе рекомаендацію. Він рекомендував залишити відстрочку для тих аспірантів, які навчаються за контрактом.

Комітет Верховної Ради України з питань освіти та науки своїм рішенням рекомендував виключити норму про аспірантів-котрактників з тексту законопроєкту №10449,
– написав народний депутат.

Наголосимо, що це всього рекомендація. Її виноситимуть у парламент під час голосування в другому читанні за законопроєкт №10449. Аби ухвалили поправку, у Верховній Раді має знайтися щонайменше 226 голосів “за”.
Зазначимо, що в теперішній редакції ініціативи відстрочка передбачена для:

здобувачів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, якщо вони навчаються за денною або дуальною формами та здобувають рівень, що є вищим за раніше здобутий;
докторантів та осіб, зарахованих на навчання до інтернатури;
наукових та науково-педагогічних працівників закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають науковий ступінь;
педагогічних працівників закладів фахової передвищої освіти, професійної освіти, закладів загальної середньої освіти, за умови що вони працюють не менш як на 0,75 ставки.

Чтайте також:  Для студентів все радикально зміниться: Рада ухвалила новий закон – доведеться змиритися

Джерело.


Повернутись вверх