facebook

Атестація педагогічних працівників: вчитель сам вирішує, які документи чи матеріали подати на розгляд комісії

Атестація педагогічних працівників: вчитель сам вирішує, які документи чи матеріали подати на розгляд комісії

ЩОДО АТЕСТАЦІЇ педагогічних працівників

Важливо знати!

… педагогічний працівник, який атестується, може подати до атестаційної комісії документи, що, на його думку, свідчать про педагогічну майстерність та/або професійні досягнення.” (п. 4 III розділу Нового Положення про атестацію)   (Але це треба було зробити ще у жовтні.  Протягом п’яти робочих днів  з дня оприлюднення інформації)

У цих двох пунктах (п.5, п.6 – на фото) з Нового Положення про атестацію є важливе слово “МОЖЕ”.

Тобто, педагогічний працівник МОЖЕ подати на розгляд ( вивчення) атестаційній комісії документи, що свідчать про педагогічну майстерність та професійні досягнення ( А МОЖЕ – і не подавати)). Це МОЖЕ бути ( за бажанням вчителя) і опис досвіду роботи  (презентація), яку члени комісії вивчають не у день атестації)), а – набагато швидше. І це дуже добре!

Тому вчитель САМ вирішує: які документи чи матеріали подати на розгляд комісії.

Далі. Комісія МОЖЕ прийняти рішення  про вивчення практичного досвіду роботи ( зверніть увагу, що тут нема  відвідування “системи уроків” тощо). А МОЖЕ і не вивчати практичний досвід, бо  комісія добре знає всіх своїх вчителів та ХТО  і ЯК працює. Можливо і вистачить документів, що були надані комісії “про педагогічну майстерність та професійні досягнення” чи  презентації досвіду роботи, яку можна розглянути, навіть,  і на педраді.  Для вивчення практичного досвіду роботи вчителя можна скористатися Методикою експертного оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації ( посилання на Методику у першому коментарі)

Тому, слово “МОЖЕ” у цих двох пунктах дає можливість вирішувати так, як вирішить комісія.

Хоча Нове положення про атестацію треба читати всім: і хто атестує, і хто атестується.

Також тут нема вимоги про друк посібників, розробок і так далі для тих, хто претендує на звання “старший вчитель” чи ” вчитель- методист” (тут вам у поміч п.10 (фото))

Вчимося читати і розуміти))) документи на користь всім.

Джерело.


Повернутись вверх