facebook

Вже у квітні в Україні запускають освітню Мрію: що про це варто знати учням, батькам та вчителям?

Вже у квітні в Україні запускають освітню Мрію: що про це варто знати учням, батькам та вчителям?

Запуск освітнього застосунку буде проривом, – запевняють у Мінцифри

У квітні 2024 року в Україні запустять освітній застосунок Мрія.

Проєкт охопить спочатку 40 шкіл.

А вже до кінця 2024 року приєднають до проєкту 1 тисячу, у 2025-му – 10 тисяч шкіл. Про це детально розповів віцепрем’єр, очільник Мінцифри Михайло Федоров, – пише Освіта24

Федоров каже: запуск освітнього застосунку Мрія буде проривом.

До цього рано чи пізно прийде будь-яка країна й скаже: «Блін, нам щось потрібно робити з системою освіти, тому що в тій країні люди вже 15 років створюють стартапи й капіталізують їх,
– каже віцепрем’єр.

Що таке освітня Мрія?
Кожен учень отримає унікальне цифрове портфоліо, що допоможе забезпечити більшу захищеність та розширить можливості взаємодії у світі дорослих, аналогічно до системи «Дія».

Окрім цього, учні отримають оцінки та зворотний зв’язок від вчителів, батьки зможуть спостерігати за прогресом дитини та відстежувати її присутність у школі, а також перевірити, чи перебуває вона у бомбосховищі.

Крім того, застосунок Мрія міститиме бібліотеку контенту, який потрібен конкретній дитині, інформацію про освітні програми, курси, відеоматеріали, позашкільні активності, олімпіади, гуртки. Застосунок рекомендуватиме те, що необхідно конкретній дитині, базуючись на її освітньому шляху та талантах, – зазначається в описі застосунку.

Чтайте також:  «Міністерство прямо закликало батьків до війни з учителями». — Ігор Лікарчук

Джерело.


Повернутись вверх