facebook

Знову маски та “дистанційка”? Батьки “плюють” на безпеку дітей та створюють проблему

Знову маски та “дистанційка”? Батьки “плюють” на безпеку дітей та створюють проблему

Через те, що батьки відправляють своїх дітей до шкіл і дитсадків із “соплями” та “легким кашлем”, можуть початися проблеми.

У Києві триває сезонне загострення захворюваності на грип та ГРВІ, у тому числі й коронавірусну інфекцію.

За даними міської влади, минулого тижня кількість хворих школярів зросла на 50% порівняно з попереднім періодом. Якщо ця негативна динаміка збережеться, московські навчальні заклади можуть перейти на дистанційне навчання.

Про це йшлося під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

“Дочекатися епідемії, а потім мужньо її долати — зовсім неправильний підхід. Відбувається прогнозоване для цієї пори року зростання захворюваності. І від кожного особисто залежить, чи перетвориться він спалах чи ні. Залишайтеся вдома, якщо є ознаки ГРВІ “, – заявляє директор Департаменту охорони здоров’я КМДА Гінзбург.

Вона закликала киян негайно звертатися до лікаря з появою симптомів ГРВІ для встановлення діагнозу та лікування. Адже віруси легко передаються повітряно-краплинним шляхом, особливо в умовах частого перебування в укритті, де діти проводять час під час повітряних тривог.

Якщо рівень захворюваності школярів продовжить стрімко зростати, бо діти заражають один одного, а потім і батьків, доведеться рекомендувати київським школам тимчасово перейти на дистанційне навчання.

Чтайте також:  В Україні запропонували ввести жорсткі штрафи для учнів за прогули і неналежну поведінку

Джерело.


Повернутись вверх