facebook

«Якщо ти не пишеш, залишаєшся дурним», – вчителі вимагають більше диктантів та творів у школах

«Якщо ти не пишеш, залишаєшся дурним», – вчителі вимагають більше диктантів та творів у школах

На сполох забила Асоціація освітян Німеччини.

Школярі в Німеччині розучилися писати, а оформлення робіт дається учням дедалі складніше. Про це пише німецьке видання Bild із посиланням на Асоціацію освітян країни.

Учні не вміють писати, дотримуватися рядків і полів у зошитах, починають записи з середини сторінки. Неможливо визначити, яке слово було написане, – скаржиться голова освітньої Асоціації землі Нижня Саксонія Франц-Йозеф Мейєр.

За словами Мейєра, урокам письма та каліграфії нині не надається особливого значення у німецьких школах. До того ж проблеми з почерком учнів погіршилися на тлі пандемії, коли освітні заклади були закриті. Крім того, сьогодні багато дітей молодшого шкільного віку вже спілкуються через WhatsApp – особистих, рукописних повідомлень стає дедалі менше.

Його суворий вердикт: «Почерк робить вас розумнішим. Або інакше кажучи: якщо ти не пишеш, ти залишаєшся дурним». Письмо активізує роботу мозку та тренує моторику.

Без письма від руки діти не пройдуть шлях від початкової школи до успішного закінчення середньої школи, – вважає голова освітньої Асоціації.

Саме тому в Асоціації  вважають, що у початковій школі необхідно запроваджувати більше можливостей писати (диктанти, твори, публіцистичні оповідання тощо).

Чтайте також:  Оновлений Калькулятор зарплати вчителя 2024: яку суму отримуєте ви?

Це саме те, що кидає виклик творчості, – вважають німецькі педагоги, однак, визнають: не варто нехтувати й цифровим навчанням.

До слова, дослідження Міносвіти Німеччини показують, що студенти нині показують гірші результати, особливо коли йдеться про базові навички. Це викликає тривогу, тому що читання, письмо та арифметика мають вирішальне значення для подальшого успіху в навчанні.

Джерело.


Повернутись вверх