facebook

Відеоспостереження та пряма трансляція іспиту НМТ 2024

Відеоспостереження та пряма трансляція іспиту НМТ 2024

У цьому році в процесі проведення іспиту буде впроваджено пряму трансляцію відеоспостереження, щоб забезпечити більш ефективний контроль за порушеннями або списуванням.

Ми сподіваємося, що організатори на місцях зможуть забезпечити камерами абсолютно всі тимчасові екзаменаційні центри та що їх буде по декілька в аудиторії. І ми плануємо, що впродовж проходження оцінювання за кожною аудиторією вестиметься спостереження. І я не раджу учасникам намагатися списати, ми мали минулого року багато вилучень, через те що у якийсь спосіб зʼясували списування, — зауважує Тетяна Вакуленко.

У 2024 році для успішного складання іспиту потрібно буде набрати щонайменше 10% від максимальної кількості тестових балів, щоб отримати максимальний результат у 100 балів за шкалою 100-200 балів. Однак для предмету “українська мова” потрібно буде набрати вже 15%.

Дати проведення національного мультипредметного тесту (НМТ) будуть збережені у таємниці. Реєстрація на основну сесію НМТ розпочнеться у березні 2024 року та триватиме до квітня. Цей процес буде проводитися онлайн, проте точні дати поки не оприлюднено. Їх розкажуть після узгодження графіку проведення НМТ-2024.

Учасники матимуть можливість обрати четвертий предмет з переліку під час реєстрації для участі в НМТ: українська література, біологія, географія, хімія, фізика, англійська, німецька, французька або іспанська мова.

Чтайте також:  За які порушення учасника НМТ позбавлять права стати студентом

Вступникам буде надана можливість використовувати результати тестів з 2022 та 2023 років, а також результати ЗНО-2021 та матурального іспиту. Для розрахунку конкурсного бала будуть використовуватися вагові коефіцієнти предметів НМТ, які залишаться незмінними від 2023 року.

Джерело.


Повернутись вверх