facebook

Україна просить допомогу в ЄС для «змішаної» освіти

Міністерство освіти і науки шукає допомоги для організації змішаної освіти у школах

Міністерство освіти і науки шукає допомоги в організації змішаної освіти шкіл.

Про це під час онлайн-зустрічі з головою представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Еріком де Загоном сказав тимчасово виконуючий обов’язки міністра освіти Сергій Шкарлет.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

За словами Шкарлета, співпраця з Європейським інвестиційним банком є важливим кроком євроінтеграції освітньої системи України.

Також т.в.о. міністра висловив сподівання, що найближчим часом Україна і МОН, зокрема, повністю імплементують норми ЄІБ та засади договірної співпраці в частині реалізації проектів.

Зокрема, Сергій Шкарлет запропонував Європейському інвестиційному банку в Україні спільно опрацювати питання щодо можливої участі ЄІБ у підтримці заходів зі створення та запровадження комплексної програми змішаної (очно-дистанційної) освіти.

«Світ шукає шляхи адаптації до життя в умовах пандемії коронавірусу. І Україна також проходить цей шлях вперше. Нам необхідна допомога в організації змішаної освіти, особливо для шкіл, зокрема, і в рамках Нової української школи. Тому ми готові розробити проєкт і подати його на розгляд до ЄІБ», – наголосив Сергій Шкарлет.

Він також закликав всіх партнерів МОН долучитися до цього процесу.

Чтайте також:  Нова реформа освіти — від чого залежить, чи закриють школу в селі

Зі свого боку Жан-Ерік де Загон підкреслив, що інвестиції в людський капітал надзвичайно важливі для ЄІБ, і тому співпраця з Україною у сфері освіти є необхідною.

Джерело.


Повернутись вверх