facebook

Влада хоче купити маски для шкіл за кошти місцевих бюджетів

КМУ запропонував парламенту надати змогу використати кошти місцевих бюджетів на маски

Кабінет Міністрів запропонував парламенту проголосувати законопроект, що надасть змогу використати кошти місцевих бюджетів на закупівлю засобів індивідуального захисту для шкіл.

Про це під час селекторної наради з Президентом України сказав прем’єр -міністр Денис Шмигаль.

Зокрема, президент поцікавився впливом початку навчального процесу на поширення коронавірусної інфекції, оскільки сьогодні минає два тижні, упродовж яких уряд мав відстежувати цю ситуацію.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що 501 клас перебуває на самоізоляції, а 37 закладів середньої освіти – на дистанційному навчанні. За минулу добу захворіло 40 учнів і 32 вчителі, а з початку нового навчального року лабораторно підтверджено 273 випадки коронавірусної хвороби серед учнів і 296 – серед учителів.

«Ми вже говорили з вами про те, що в деяких школах бракує масок. Ви сказали, що гроші у регіонах є, але для їхнього використання Кабінет Міністрів має запропонувати законодавчі зміни. Знаю, що на місцях є понад три мільярди гривень, які можна витратити. Чи ви зробили все необхідне, щоб забезпечити наші школи засобами індивідуального захисту? Це надзвичайно важливо сьогодні», – запитав Зеленський.

У відповідь прем’єр-міністр відзвітував, що уряд уже запропонував парламенту проголосувати законопроект № 3991, який вносить зміни до бюджету, і, серед іншого, дає змогу використовувати кошти місцевих бюджетів на закупівлю засобів індивідуального захисту.

Чтайте також:  "Немає поганих армій, є погані полководці": Лікарчук заступився за вчителів, яких звинуватили у провалі НУШ для 5-7 класів

Джерело.


Повернутись вверх