facebook

«Вимагаємо повернути дітей до шкіл»: у Чернігові скасували змішаний формат навчання через скарги батьків

Змішаний формат навчання запровадили у Чернігові з 7 вересня, однак батьки школярів назвали його незаконним.

З огляду на складну ситуацію з розповсюдженням коронавірусу, в Україні систематично проводять перерозподіл епідемічних зон. Так, з 14 вересня починає діяти нове зонування, згідно з яким столиця перебуватиме у «помаранчевій зоні» – це, зокрема, означає перехід на змішану форму навчання у закладах освіти. За потреби, такий формат запроваджується й у містах «жовтої зони». Однак, не всі освітяни погоджуються з вимогою здобувати знання вдома, за екраном комп’ютера.

У місті Чернігів, який опинився у «жовтій зоні», скасували змішану систему навчання з 5 по 11 клас. Таке рішення ухвалили через численні скарги батьків – вони вимагали, щоб діти навчалися у закладах освіти у звичному режимі. Про це розповіли у пресслужбі Чернігівської міської ради.

Ситуація із захворюванням на COVID-19 на сьогодні в Чернігові не є критична і поки що дозволяє повернутися до звичайного режиму навчання. 1-3 вересня було стрімке зростання кількості нових випадків COVID: лише за 2 дні було 45 нових хворих. Відповідно, освітяни вирішили спрацювати на випередження, ухваливши рішення про змішаний режим навчання – половина дітей 5-11 класів йде до школи, інша половина займається дистанційним навчанням. З понеділка статистика пішла на спад, останні два дні в місті зафіксовано лише 13 випадків захворювання, – пояснив рішення Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Він додав, що у зв’язку з цим дав доручення управлінню освіти відновити освітній процес у школах міста у звичному режимі, коли на навчання приходять усі учні.

Чтайте також:  Діти повертаються в Україну: Винницький спростував міф про "кращу" закордонну освіту і назвав кількість вступників у 2024 році

Змішаний формат навчання запровадили у Чернігові з 7 вересня. Так, учні середньої та старшої шкіл ходили до закладу освіти почергово: частина дітей навчалась очно, інша – дистанційно, а потім вони мінялися. Однак батьки школярів виступили проти такого формату, вважаючи його незаконним.

Олена-Чубко Павленко, представниця Батьківського комітету, так прокоментуваларішення мера Чернігова щодо відновлення процесу навчання у звичному режимі:

Це заслуга батьків, які не мовчали, які, попри всі погрози, привели дітей до школи, які не боялись і відстоювали Конституційне право на освіту своїх дітей, батьків, які штурмували управління освіти, Заслуга журналістів телебачення і радіо, журналістів газет, які не боялися публікувати матеріал, що не провладний. Юристам, які безкоштовно консультували і допомагали складати заяви/скарги, з якими батьки ходили до школи. Нас зібралося дуже багато і ми розуміємо, що це тільки початок.

Джерело.


Повернутись вверх