facebook

На школярів чекають радикальні нововведення: довгі перерви, камери стеження, ще вище підсумковий бал

На школярів чекають радикальні нововведення: довгі перерви, камери стеження, ще вище підсумковий бал

Цього року школярам приготували чимало масштабних нововведень
Директор українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко розповіла, які зміни чекатимуть випускників у 2024 році на Національному мультипредметному тесті. За її словами, іспит складатиметься з двох підблоків, які триватимуть дві години кожен, з перервою між ними у 20 хвилині.

Також випускників чекатиме відеоспостереження під час проходження НМТ. Вакуленко зазначила, що у разі виявлення списування результати проходження іспиту будуть анульовані.

“Буде вестися спостереження. Ми сподіваємося, що організатори на місцях зможуть забезпечити камерами абсолютно всі тимчасові екзаменаційні центри і що їх буде по декілька в аудиторії. І ми плануємо, що впродовж проходження оцінювання за кожною аудиторією вестиметься спостереження. І я не раджу учасникам намагатися списати, ми мали минулого року багато вилучень, через те що у якийсь спосіб зʼясували списування”, – повідомила вона.

Тетяна Вакуленко наголосила, що окрім додавання четвертого предмета, у 2024 році дещо підвищується пороговий бал. За її словами, якщо минулого року потрібно було набрати щонайменше 10% від максимальної кількості тестових балів, щоб отримати результат 100 за шкалою 100-200. Цього року для того, щоб мати можливість вступати до ЗВО, йдеться вже про 15%.

Чтайте також:  "Це пережиток совка". Лікарчук на прикладі старшокласника з бородою пояснив, чому не треба повертати шкільну форму

“Якщо ви проходили якісь тести і бачили що з окремих предметів дуже невпевнено себе почуваєтесь, звичайно потрібно приділити увагу цим предметам і мати гарантію того, що ви цей поріг подолаєте”, – порадила Вакуленко.

Джерело.


Повернутись вверх