facebook

Як зацікавити учнів, аби вони хотіли вчитися: секрет одного з найкращих учителів світу

Як зацікавити учнів, аби вони хотіли вчитися: секрет одного з найкращих учителів світу

Учитель може дати учням картину світу й навчити їх використовувати знання у житті. Так, він має говорити не лише про академічні знання, тобто формули і правила.

Так вважає учитель української мови та літератури Артур Пройдаков – найкращий педагог України 2021 року та один із найкращих вчителів світу 2023 року.

Як зацікавити учнів, аби вони хотіли вчитися
Він розповів, що його учні більше запам’ятовують не уроки, а події, зустрічі, поїздки. Пройдаков уточнив: коли працював у Ромнах, приводив дітей на зустрічі з письменниками в бібліотеку імені Богдана Антоненка-Давидовича.

Ми їздили на концерти Pianoboy, O’Torvald, Бумбокс, Фіолет, Один в каное! Ми все об’їздили! Ці пригоди діти пам’ятають. А в травні ми готувалися до ЗНО, проводячи уроки надворі,
– розповів педагог.

Він переконаний, що учитель – це певна рольова модель. Також Пройдаков каже, що учителі шкільної літератури можуть дати дітям навички читання, показати тексти за межами шкільної програми.

Ваша дитина отримала недостатній рівень знань у цьому році? Це легко виправити з “Оптіма”. Провідна дистанційна школа України пропонує унікальну благодійну програму для учнів 1 – 11 класів. Все, що потрібно – заповнити заявку та отримати безплатний доступ до освітніх матеріалів з 2 будь-яких предметів на 3 місяці. Подаруйте своїй дитині шанс здобути якісну освіту вже сьогодні!

Чтайте також:  Коли будуть літні канікули у школах України у 2024 році: дати і терміни по областях

Є Василь Стефаник і Михайло Коцюбинський, але також є Фредерік Бакман чи Стівен Кінг – і це нормально. У мене діти в класі дуже люблять Бакмана!
– розповів педагог.

Джерело.


Повернутись вверх