facebook

Перерва між 2 предметними блоками НМТ триватиме 20 хвилин

Перерва між 2 предметними блоками НМТ триватиме 20 хвилин

Чотиригодинний тест складатиметься з 2 двогодинних блоків, які будуть розділені 20-хвилинною перервою

Перерва між двома двогодинними блоками національного мультипредметного тесту триватиме 20 хвилин.

Про це повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

За її словами, чотиригодинний тест складатиметься з двох двогодинних блоків, які будуть розділені 20-хвилинною перервою.

Перший блок міститиме завдання з української мови та математики, другий блок після перерви – завдання з історії України та предмета за вибором учасника.

Під час виконання завдань одного блоку у межах 120 хвилин (60+60) учасник НМТ зможе рухатись між завданнями, тобто, якщо учасник виконає завдання з української мови швидше 60 хвилин, то він матиме більше часу на математику, або навпаки, якщо учасник НМТ довше виконуватиме завдання з української мови, то матиме менше часу на математику.

Але рухатися між великими блоками, що розділені перервою, учасники не зможуть. Тобто якщо учасник НМТ зекономить час і на українській мові, і на математиці, він не матиме більше часу для виконання тесту з історії України чи предмета на вибір.

Учаснику НМТ необхідно буде завершити першу частину тесту з 2 предметів до перерви, другу частину тесту ще з двох предметів – після перерви, і повертатись до завдань першого блоку під час виконання другого блоку або переходити до наступних завдань другого блоку під час виконання завдань першого блоку учасник не зможе.

Чтайте також:  ЗНО завжди складало більше людей, ніж НМТ: Лікарчук вказав на цікавий нюанс і натякнув, що за цим стоїть

БІЛЬШЕ ПРО НМТ

Джерело.


Повернутись вверх