facebook

Які суми передбачені на премії вчителям

Які суми передбачені на премії вчителям

Українські вчителі, завдяки своїм певним заслугам, можуть очікувати не лише надбавки до фіксованої зарплати, але й премії.
Процес преміювання педагогів регулюється положенням, яке розробляє кожен освітній заклад. Цей документ визначає критерії, за якими освітянам надаються премії.
За що вчителям платять премії
Зазначимо, що сам процес преміювання педагогічних працівників передбачений Кодексом законів про працю. Додаткові кошти можна отримати за результатами роботи протягом конкретного періоду — місяця, кварталу або року. Також ці виплати можуть бути здійснені на честь державних та професійних свят, а також при ювілейних датах.
Крім того, є кілька орієнтовних критеріїв, які можуть бути використані для преміювання вчителів.

Вони включають:

  • якісну та сумлінну працю;
  • сприяння розвитку здібностей учнів;
  • перемоги та участь у професійних конкурсах;
  • участь у розробці навчальних матеріалів та програм.

Проте важливо зазначити, що ці критерії є лише орієнтовними. Кожен заклад освіти може встановлювати свої власні критерії через колективні переговори та включати їх до положення про преміювання.
Які розміри
Особливості розмірів премій визначаються відсутністю максимальних обмежень українським законодавством. Сума виплати залежить від доплат і надбавок, які враховуються у конкретному випадку.
Крім того, вчителі можуть розраховувати на щорічну грошову винагороду, що дорівнює одному посадовому окладу за сумлінну працю та виконання обов’язків. При наданні щорічної відпустки педагогічним працівникам надається допомога на оздоровлення у розмірі місячного посадового окладу.
Важливо також враховувати, що фонд преміювання в школах обмежений фондом заробітної плати на поточний бюджетний рік.

Чтайте також:  Що відбувається з підвищенням зарплат вчителям: офіційна відповідь МОН

Джерело.


Повернутись вверх