facebook

У МОН заявили, що грант на здобуття вищої освіти сягатиме 55 тисяч гривень: хто зможе його отримати

У МОН заявили, що грант на здобуття вищої освіти сягатиме 55 тисяч гривень: хто зможе його отримати

Грант на здобуття вищої освіти може сягати 55 тисяч гривень на рік. Таку максимальну суму допомоги для студентів від держави назвав заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький.

За словами посадовця, отримати максимальну грошову допомогу зможуть ті абітурієнти, які набрали від 190 балів на Національному мультипредметному тесті. Про це Винницький розповів в інтервʼю Укрінформу.

“За нашими оцінками, грант може складати від 15 тис. грн до 55 тис. грн на рік. Зараз держава оплачує навчання бюджетника у розмірі в середньому 54 900 на рік за студента. Умовно, в наступному році 190-бальник може отримати тих самих 55 тисяч і зможе з цими грошима прийти до топового закладу і це покриє повну вартість навчання”, – сказав заступник міністра освіти.

Він додав, що вартість на топові спеціальності може відрізнятись у Києві, й наприклад, Івано-Франківську чи Кропивницькому. Винницький зазначає, що це призведе до конкуренції між закладами та містами.

За його словами, така ситуація може спричинити підвищення вартості навчання. Проте посадовець запевняє, що всі зможуть отримати освіту.

Чтайте також:  Вищу освіту чекають зміни: Рада прийняла закон

Джерело.


Повернутись вверх