facebook

Не забороняйте і не сваріть за оцінки: як налаштувати школярів на навчання після канікул

Не забороняйте і не сваріть за оцінки: як налаштувати школярів на навчання після канікул

Дитяча психологиня Вікторія Уляшко розповіла, як налаштувати школярів на навчання після канікул. Зокрема, фахівчиня радить не забороняти спілкуватися з однолітками у школі та не сварити за оцінки.

Про це експертка з психології зазначила в інтервʼю ВСН. Вона підкреслила, що батькам варто поступово мотивувати дітей повертатися до школи.

Уляшко радить приділити увагу соціалізації, адже це також важлива частина навчання. За її словами, зустріч з друзями та ігри з однолітками можуть стати одним із стимулів повернення до школи. Психологиня зазначає, що дітям потрібно задовольнити потребу в спілкуванні, тож не потрібно їм цього забороняти. Вона запевняє, що поступово баланс між навчанням та розвагами нормалізується.

Фахівчиня також рекомендує батькам не хвилюватися щодо знань, які школярі могли “забути”, і не сварити за можливі низькі оцінки. Уляшко радить порадіти за дитину, адже вона змогла відпочити. Також, за словами експертки, не варто навантажувати учнів додатковими позашкільними гуртками, а робити це необхідно поступово та дозовано. Вона підкреслює, що найкраще починати зі спортивних та музичних занять, а потім переходити до інших.

Одним із способів повернутися до режиму може стати “карта тижня”. Завдяки тайм-менеджменту в більш інтерактивній формі дітям буде легше адаптуватися до графіку. Зокрема, фахівчиня радить скористатись наклейками, стікерами та смайлами й обовʼязково вносити в розклад розваги. Так школярі матимуть більше бажання дотримуватися яскравого розкладу, створеного власноруч.

Чтайте також:  "Це пережиток совка". Лікарчук на прикладі старшокласника з бородою пояснив, чому не треба повертати шкільну форму

Не менш важливо, за словами Уляшко, створити дітям додаткові стимули. Зокрема, з меншими школярами можна придбати нову канцелярію. А от з підлітками краще приділити увагу зовнішності, наприклад, купити новий одяг, обраний ними самостійно.

Джерело.


Повернутись вверх