facebook

Директорів залякують кримінальною відповідальністю, а вчителі звільняються: очільник школи про неправомірні вимоги МОН

Педпрацівники не витримують і починають звільнятись: сили та здоров`я на роботу під час карантину не вистачає – повідомив керівник закладу освіти.

Зі стрімкою захворюваністю на COVID-19 одна за одною починають закриватися освітні навчальні заклади, діти та вчителі змушені йти на самоізоляцію. До того ж персонал закладу освіти має подвійне навантаження, адже вони повинні робити все одночасно: і вчити дітей, і слідкувати за дотриманням протиепідемологічних заходів.

Так, керівник однієї зі шкіл Дмитро Ламза написав на своїй сторінці у фейсбуці, що таких умов деякі працівники не витримують і просто починають звільнятись. Адже сили та здоров`я не вистачає.

Моє серце обливається кров`ю! Я не можу дивитись скільки зусиль докладають працівники школи, яку я очолюю. І все для того, аби виконати всі рекомендації МОЗу та МОНу. Наша команда дотримується всіх вказівок, але – ЛЮДИ НЕ РОБОТИ! – заявив директор школи.

Також він наголосив, що у закладі технічний персонал переважно літнього віку ( в середньому 60 років) і як вказано у нормі, прибиральниці потрібно мити 500 квадратних метрів,  її ж заробітня плата становить всього 3700 гривень.

А подивіться на вчителів! Скільки справ одночасно вони мають зробити: перевірити маски у дітей, вивести їх на подвір`я, завести в їдальню, слідкувати за їх рухом по школі. Крім цього потрібно підготувати і провести урок, продезінфікувати парти, провітрити кабінет, перевірити чи всі миють руки, а головне – дати знання! – поскаржився очільник освітнього закладу.

Директор також додав, що вчора заклади освіти отримали листа від МОНу і вчергове відчули ляпас по освітянській родині та ще одне приниження директора.

Позиція МОНу проста: ми тобі нічого не дали, але ти змушений зробити все бездоганно! А не зможеш –  залякаємо, будемо шантажувати адміністративною і кримінальною відподальністю! – заявив керівник школи.

На пост Дмитра Ламзи відреагували у Міністерстві освіти та науки України і зазначили, що більшість шкіл насправді дотримуються всіх протиепідемічних заходів і створюють безпечні умови для навчання.

Більшість шкіл дійсно дотримуються всіх протиепідемічних заходів. Дякуємо вчителям та директорам шкіл, які докладають максимум зусиль, щоб діти були здоровими. Однак, є випадки, порушення умов карантину та не виконання зобов’язання про закриття закладів освіти. Саме через це і виникла необхідність нагадати про відповідальність, яка передбачена законодавством, – відповіли у МОН.

Нагадаємо, на МОНі з`явився документ, у якому зазначено про те, що в разі недотримання вимог законодавства України про охорону здоров’я, керівники закладів освіти несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно із законодавством (стаття 80 Закону України від 19.11.1992 № 2801-XII “Основи законодавства України про охорону здоров’я”).

Чтайте також:  Його величність середній бал: підсумки по-модному

Джерело.


Повернутись вверх