facebook

Сертифікація вчителів 2024: частині педагогів суттєво зменшать кількість завдань

Сертифікація вчителів 2024: частині педагогів суттєво зменшать кількість завдань

Українським вчителям з математики зменшать кількість завдань з 90 до 75 на сертифікації з 2024 року. Таке рішення Український центр оцінювання якості освіти прийняв після отримання результатів цьогорічної атестації.

Висновками УЦОЯО поділився в офіційному звіті щодо проведення сертифікації педагогів у 2023 році. Там зазначено, що небагато вчителів змогли впоратись із завданням, зокрема через те, що тестування було задовгим.

“З огляду на цей висновок, зроблений у межах пілотування сертифікації у 2023 році, було прийнято рішення про зменшення кількості завдань у тесті з математики для потреб наступних сертифікацій з 90 до 75. Відповідно, у межах сертифікації 2024 року тест для вчителів математичної освітньої галузі міститиме 75 завдань трьох форм: з вибором однієї правильної відповіді (62 завдання), на встановлення відповідності (3 завдання) та відкритої форми з короткою відповіддю (10 завдань)”, – йдеться у тексті звіту.

УЦОЯО запевняє, що ці зміни стосуватимуться лише вчителів з математики. Всі інші завдання незалежного тестування для педагогів не зазнають структурних змін.

Чтайте також:  "Немає поганих армій, є погані полководці": Лікарчук заступився за вчителів, яких звинуватили у провалі НУШ для 5-7 класів

Джерело.


Повернутись вверх