facebook

Що зміниться у предметі «Захист України» у 2024: коментар МОН

Що зміниться у предметі «Захист України» у 2024: коментар МОН
На оновлення дисципліни уряд виділив 1,74 мільярда гривень із державного бюджету.

Про це повідомили у МОН.

Ці кошти будуть використані для підвищення кваліфікації вчителів, закупівлі навчальних засобів і комп’ютерного обладнання для кабінетів. Мета рішення – зробити уроки більш практично орієнтованими відповідно до оновленої навчальної програми з вересня 2023 року.

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий підкреслив, що умови повномасштабної війни надають урокам «Захисту України» нове значення, перетворюючи їх на здобуття конкретних навичок для щоденного життя учнів. Розподіл коштів включає 100 мільйонів грн для професійного розвитку вчителів та 1,64 млрд грн на закупівлю обладнання.
Ці гроші будуть розподілені між закладами загальної середньої та професійної освіти. Серед обладнання, яке можна придбати за кошти субвенції, – симуляції управління дронами, навчальні тири й макети, аптечки й тренажери для реанімації серця, а також набори для роботи з електронікою, зв’язком і 3D-друком.
Особливості використання субвенції та критерії розподілу будуть затверджені Міністерством освіти і науки за погодженням із Міністерством фінансів. Зазначено, що кошти стануть доступними для використання протягом 2024 року.

Чтайте також:  Педагогам варто зануритись в інший світ – світ про дітей

Джерело.


Повернутись вверх