facebook

Зарплата вчителів: у МОН підтвердили поетапне підвищення окладів педагогічним працівникам

Чутки, які зараз розповсюджуються у ЗМІ щодо скорочення оплати праці освітянам, не відповідають дійсності, – Сергій Шкарлет.

 


З січня 2021 року збільшать розміри посадових окладів на 30% всім працівникам, оплата праці яких здійснюється за Єдиною тарифною сіткою. До такої категорії відносяться педагогічні та науково-педагогічні працівники.

Журналісти “Всеосвіти” звернулися до пресслужби МОН аби з’ясувати, чи дійсно зарплати вчителям підвищаться.

Чутки, які зараз розповсюджуються у ЗМІ щодо скорочення оплати праці освітянам не відповідають дійсності, — говорять у пресслужбі Міністерства освіти.

У пресслужбі підтвердили, що протягом наступного року зарплати вчителів підвищаться на 30%. Також зазначили, що рішення не залежить від постанови Кабміну № 822 “Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки”, дія якої поки що призупинена.

Створена робоча група для розробки проєкту Концепції трансформації оплати праці працівників закладів і установ освіти і науки. Нещодавно відбулося перше установче засідання, на якому розглядалися лише пропозиції від представників робочої групи.

Тексту проєкту Концепції ще немає. Але планується два етапи підвищення: 1 січня та 1 червня.

Раніше ми писали, що МОН створило робочу групу з метою розроблення проєкту Концепції трансформації оплати праці працівників закладів і установ освіти і науки.

Чтайте також:  У Міносвіти розповіли про підвищення зарплати вчителів вже з квітня...

Джерело.


Повернутись вверх