facebook

Порада директора Українського центру оцінювання якості освіти: вчителям не потрібна підказка згори, їм потрібно самим долати недоліки освіти

Директор Українського центру оцінювання якості освіти озвучила пораду вчителям

Кожен учитель на своєму місці має працювати над надолуженням освітніх втрат, не чекаючи вказівок і нормативних документів згори.

На цьому наголосила директор Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

За її словами, наразі у кожного вчителя є можливість знайти матеріали, що допоможуть працювати над розвитком в учнів читацької, математичної та природничо-наукової грамотності.

«Кожний на своєму місці може знайти щось, з чим працювати, і не чекати щасливого нашестя прекрасних нормативів», – підкреслила Вакуленко.

Вона зазначила, що з цією метою УЦОЯО спеціально опублікував у національному звіті PISA приклади тестових завдань.

Також вона нагадала, що центр підготував і опублікував приклади тестових завдань і три посібники з формування читацькоїматематичної і природничо-наукової грамотності.

Окрім того, усі охочі можуть використати естонську книжку з математики про те, як простими словами говорити про складні математичні концепти.

«Кожен на своєму місці має робити те, що має робити, а не чекати, що колись зверху прийде така директива, яка нас усіх задовольнить і відповідно до якої ми будемо якнайкраще жити. Так не станеться», – переконана очільниця УЦОЯО.

Чтайте також:  В Україні запропонували ввести жорсткі штрафи для учнів за прогули і неналежну поведінку

Джерело.


Повернутись вверх