facebook

Підготовка до школи: в якому віці краще починати, щоб не відбити в дитини інтерес до навчання

Підготовка до школи: в якому віці краще починати, щоб не відбити в дитини інтерес до навчання

Готувати дітей до школи потрібно у тому віці, коли вони вже зможуть утримувати концентрацію протягом певного часу. Фахівці рекомендують робити це за півтора роки до того, як майбутній школяр піде у перший клас.

Експерти не радять віддавати дітей на підготовку у 3-4 роки, адже тоді маленький учень втратить інтерес до навчання, не розпочавши його. “Вікна” розповідають, який оптимальний вік, аби почати готуватися до школи та як краще це робити.

Підготовка має складатися з основних предметів, які дитина вивчатиме в першому класі – математики, читання, письма. Такі знання допоможуть спростити адаптацію у навчальному закладі. Для того, аби отримати необхідні навички, достатньо одного року, зазначають у виданні.

До пʼяти років в дітей ще розвивається довготривала концентрація, саме тому, як зазначають в онлайн-ресурсі, починати підготовку у 3-4 роки буде складно як для дошкільнят, так і для батьків.Ті ж, які готуватимуться у 6-7 років, можуть також мати складнощі з адаптацією, адже їхні однокласники знатимуть більше.

Для того, аби зрозуміти, чи готовий хлопчик або дівчинка йти до школи, потрібно проконсультуватися з психологом або вихователем, які обʼєктивно оцінять рівень знань та вмінь.

Чтайте також:  Бакалавром можна буде стати за 3 роки, а університети отримають ширшу автономію: які зміни чекають вищу освіту після рішення Верховної Ради

Вчителька початкових класів Антоніна Назім розповіла, що підготувати дитину до школу можна самостійно, використовуючи сучасну літературу. Зокрема, дошкільнятам важливо подавати знання в ігровій формі. Педагогиня радить разом з майбутнім учнем відвідати заклад освіти, де він буде здобувати освіту.

Джерело.


Повернутись вверх