facebook

Повинна бути “лава запасних” вчителів: освітній експерт про кадрове забезпечення шкіл

Хвороба вчителя не повинна бути причиною зупинки навчального процесу.

Ушколах треба створити резерв вчителів на випадок Covid-19. Повинна бути лава запасних, яку має створювати точно не школа. Про це на своїй сторінці фейсбук написав освітній експерт Віктор Громовий.

Він поділився міркуваннями про те, що в кожній школі повинні бути резервні вчителі. Це стосується як нинішньої ситуації в освіті, так і механізму роботи шкіл в майбутньому.

Сьогодні активно обговорюється думка, що у школах мають створити резерв вчителів на випадок Covid-19. От тільки хто його повинен створювати? На мій погляд, точно не школа, — заявив Громовий.

Він зауважив, що в багатьох шкільних округах США є практика, яка працює: шкільний офіс має штат змінних вчителів-предметників.

Якщо в певній школі захворів вчитель, то завуч телефонує в округ з проханням прислати вчителя-предметника на заміну, — проінформував експерт.

Також він додав, що таку практику необхідно негайно запозичувати і впроваджувати в Україні.

А от заступник директора департаменту освіти та науки Львівської ОДА Роман Пастушенко вважає, що весь освітній процес контролюється дирекцією шкіл. Якщо не йдеться про масове захворювання педагогів на COVID-19, то ніяких клопотів із кадровим забезпеченням не може бути.

В частині шкіл дистанційне навчання уже є. Класи ділять на групи і організовують почерговість відвідування школи. Тому алгоритми індивідуального навчання уже напрацьовані. Певна річ, це додаткове навантаження для вчителів, але інших варіантів поки що немає, — наголосив Роман Пастушенко.

Чтайте також:  У МОН розробили вимоги до випускників педагогічних вишів

Джерело.


Повернутись вверх